Intrebari frecvente despre tantari si insecte

De ce nu ne plac insectele?

I: Exista mai multe tipuri diferite de tanatari?
Toti traiesc din suptul sangelui animalelor?

Tipuri tantari

R: In prezent exista aproximativ 3200 de specii de tantari in lume. Aproximativ 80 de specii poarta boli.
In general, se crede ca toti tantarii sug sangele, insa adevarul este ca un sfert din toate tipurile de tantari nu sug sangele. Mai mult, desi se crede ca principala sursa de hrana a tantarilor este sangele, atat masculii, cat si femelele de tantari se hranesc in principal cu nectarul florilor. Sangele de la animale sau la om serveste ca sursa de nutrienti pentru cresterea oualelor de tantar, deci doar femele se hranesc cu sange.

I: De ce simti o mancarime atunci cand te musca un tantar?

Tantari - Mancarime  - Muscare

R: Atunci cand te musca un tantar, acesta injecteaza un agent anestezic si anticoagulant impreuna cu saliva lor. Atunci cand saliva intra in contact cu pielea, se produce o reactie alergica determinand cauza mancarimii ce apare atunci cand cineva este muscat.


Principalele zone de reproducere

R: Tantarii sunt adesea intalniti in locuri ierboase, arbusti si locuri unde se strange apa. Santurile de scurgere, cutiile de conserve goale, anvelopele vechi, locurile intunecoase si locurile care au ventilatie slaba sunt zone ideale de reproducere pentru tantari. Alte locuri favorabile pentr inmultirea tanarilor sunt farfurioarele de sub flori de pe balcoane si acvariile in aer liber.

Zone reproducere tantari

Habitatul si timpul de activitate difera de la specie la specie, cu toate acestea, important este faptul ca tantari isi depun oualele in locuri care au apa. Este important sa se evite crearea de zone cu umiditate ridicata sau cu apa in locuri unde exista deja tantari. Acest lucru ii va împiedica sa depuna oua. Galetile, cutiile goale, anvelopele vechi si bazinele mici de apa în gradini pot fi zone potrivite pentru inmultirea tantarilor, deci este important sa se depuna toate eforturile pentru a intoarce aceste obiecte cu susul în jos astfel incat sa se evite acumularile de apa. Desi aceste lucruri pot parea trivialitati, este posibil controlul focarelor de tantari prin urmarea acestor sfaturi.

Abilitatile acestor insecte daunatoare

1. Cum sunt tantarii capabili sa distinga oamenii?
Tantarii sunt capabili sa distinga între diferite culori, mirosuri si temperaturi. Tantarii pot vedea doar lucrurile pana la o distanta de 30cm, cu toate acestea ei sunt foarte receptivi la obiectele in miscare. Daca misti din maini pentru a incerca sa scapi de tantari, acest lucru indica efectiv "Eu sunt aici!" pentru acestia. Tantarii Aedes (tantarii cu dungi) sunt activi în timpul zilei si sunt capabili sa distinga intre 3 culori diferite. Tantarii sunt atrasi de culoarea negru, astfel ca vor prefera oamenii care poarta aceasta culoare. in plus, ei sunt capabili sa distinga oamenii in functie de respiratia lor, de dioxidul de carbon eliberat prin piele si de mirosul de sudoare. Ei pot simti diferentele de temperatura si tind sa interactioneze cu persoane cu o temperatura a corpului ridicata.

2. Care este limita de altitudine superioara la care tantarii pot zbura? Pana la ce etaj al unei cladiri pot ajunge?
Deoarece tantarii nu pot zbura în mod corespunzator la viteze ale vantului de peste 2 m pe secunda, acestia nu pot zbura pana la etajele superioare ale cladirilor. Ne referim aici la cladiri care au inaltimi de peste 100 metri.

3. Ce fel de oameni sunt predispusi la muscaturile de tantari?
Tantarii simt dioxidul de carbon si sudoarea emanate prin pielea oamenilor si astfel sunt atrasi in casa.
Deoarece acestia sunt capabili sa detecteze diferente mici in concentratia de dioxid de carbon este mult mai probabil ca ei sa se apropie de oameni care au un nivel usor mai ridicat al secretiei de dioxid de carbon decat in mod normal.
Dupa ce ai baut, nivelul de dioxid de carbon din respiratie creste, iar acest lucru creste probabilitatea de a fi muscat.

Insectele si Sanatatea – Tantarii

Insectele si sanatatea - tantarii

Tantarii injecteaza saliva atunci cand sug sangele, ceea ce produce iritatii.
Pentru persoanele care sunt alergice la tantari, aceasta reactie poate duce chiar la moarte.
Dintre toate prejudiciile cauzate de tantari, lucrul caruia ar treubui sa se acorde cea mai mare atentie este gama de boli infectioase pe care le cara. Tantarii pot injecta virusuri care provoaca malaria, febra Nilului de Vest si alte boli impreuna cu injectarea salivii lor.

Febra Nilului de Vest

Febra Nilului de Vest este o boala infectioasa provocata de virusul Nilului de Vest si focarele provin in mod traditional din Africa, Europa si Asia de Vest.
In 1999, anterior izbucnirii focarului, Statele Unite a avut primul sau raport legat de virusul Nilului de Vest, iar în anul 2003 au fost raportate aproape 10.000 de pacienti si peste 260 de decese.
Febra Nilului de Vest a atras atentia publicului mai mult atunci cand s-a raspandit în Canada, cu 1100 de pacienti si 10 decese. Pasarile pot fi gazde pentru virusul Nilului de Vest.

Malaria

Dintre toate bolile tropicale, malaria, o boala infectioasa provocata de protozoare, cauzeaza cel mai mare numar de infectii, cu un numar anual de infectii estimat la nivel mondial intre trei sute si cinci sute de milioane si 1.5 si 2.7 de milioane de decese.

Febra Dengue

Febra Dengue este cauzata de o boala infectioasa care se transmite de catre un virus gasit mai mult la tropice si in zonele subtropicale. Exista in jur de o suta de mii de cazuri ale acestei boli in fiecare an. Cum tantarii care transporta febra Dengue (Aedes aegyptis, Aedes albopictus) se gasesc in cutii goale, buturugi de bambus si in alte zone in care se aduna apa, ei pot fi gasiti chiar in zonele limitrofe ale oraselor.

De ce am nevoie de o plasa?

Nu exista nicio senzatie mai buna decat suflarea naturala a brizei dinspre usi si ferestre.
Sa profiti de briza naturii este ideal pentru un stil de viata plin de energie si ecologic.
Cu toate acestea, exista o inconvinienta. Usile si ferestrele deschise intraga zi lasa casele vulnerabile la invazie de tantari si muste.
In aces moment trebuie sa intervina plasele de tantari care sunt ca o bariera intre casa dumneavosatra si insectele nedorite.
Plasele de tantari tip usa pot sa va proteze pe dummneavoastra si pe familia dumneavoastra de la boli de temut, care adesea sunt tratate cu indiferenta, in timp ce permite patrunderea aerlui natural in casa dumneavoastra.
Mai mult, nu se folosesc substante chimice nocive, astfel incat nu exista efecte adverse asupra mediului sau spatiului in care locuiti.
Plasele de tantari tip usa nu sunt numai produse indispensabile pentru toate gospodariile, dar sunt, de asemenea, perfect adaptate nevoilor moderne.

 
© 2008-2017 Copyright Plase Tantari.Textele si elementele grafice de pe acest site sunt proprietatea noastra.Copierea lor sub orice forma va fi pedepsita conform legilor.
Prima pagina | Despre noi | Plase tantari | Rulouri exterioare | De ce noi | FAQ | Contact

Plase plisse - Detalii